Kinderactiviteiten

Den Grooten Oorlog 2014-18

Kinderactiviteiten

 

Op zaterdag 13 september 2014 zetten we de deuren van het Fort wijd open voor kinderen van 7 tot 14 jaar.

 

Jammer genoeg werden ook kinderen tijdens de oorlogsjaren niet gespaard van de beproevingen die hiermee gepaard gingen. Ondanks de vele beelden van recente oorlogen in de media is het toch nog vaak een ver-van-mijn-bed-show voor velen van hen. En toch... het is een belangrijk stukje vaderlandse geschiedenis dat niet vergeten mag worden.

 

Op een speelse manier laten we kinderen kennis maken met het oorlogsverleden van hun voorouders.

 

Er zijn verschillende activiteiten:

 

Theater in't Fort: "De Valies van Opa Wies" is een voorstelling op kindermaat. Gedurende een half uurtje neemt actrice Leen Soons je mee en ontdek je heel wat (oorlogs)weetjes!

 

 

Avonturentocht: De gidsen van Fort Kessel kennen het Fort op hun duimpje. Ze leren je hoe je een zelfgemaakt kanon bedient, testen je behendigheid en tonen je de geheime hoekjes in het Fort. Speelkledij is een aanrader tijdens dit (avont)uurtje!

 

 

Spelparcours: Hou je het liever wat rustiger? Dan is er een spelletjeskaart waarmee je via een doorschuifsysteem kan deelnemen aan een programma met 4 verschillende activiteiten: een interactief mini-museum, grime & foto, een quiz en een knutselworkshop. om het volledige parcours af te leggen heb je ongeveer een uurtje nodig.

 

Heb jij meegedaan met deze activiteit? Stond je als gewonde soldaat of frontverpleegster voor de lens van onze fotograaf? Ga dan hier op zoek naar je foto!!

 

 

Heb je meerdere activiteiten gepland en moet je tussendoor even wachten? Vertrek dan op 'oorlogspad'! Dit is een originele versie van het ganzebord. Hiervoor hoef je niet vooraf te reserveren. Het oorlogspad is gratis toegankelijk voor alle deelnemers aan de kinderactiviteiten.

 

Oh ja...het zijn KINDERactiviteiten, ouders zijn niet toegelaten :-)

Uiteraard zijn de tentoonstellingen en de cafetaria voor hen wel open!

Een organisatie met de steun van: